Nieuw thema: Vergeving

Nieuw thema: Vergeving

Het leven doet soms pijn. Mensen zijn er goed in om elkaar pijn te doen. Per ongeluk of expres. Soms door fouten, soms door grove zonden, met alle gevolgen van dien. Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. We kunnen bijvoorbeeld wraak nemen, bitter worden, ons afsluiten van mensen of het allemaal over ons heen laten komen.

Jezus maakte mee hoe pijnlijk het leven kon zijn. Hij werd verraden, in de steek gelaten. Hij is vernederd, mishandeld en uiteindelijk zelfs vermoord. Toch sprak Jezus regelmatig over vergeving, zelfs op de laatste momenten van zijn leven. Waarom? En wat komt er allemaal kijken bij vergeving? Moeten we de mensen die ons pijn hebben gedaan zomaar vergeven, iedere keer opnieuw? En wat als er geen berouw is? Is er ruimte voor onze pijn? En wat als wij beseffen dat wij de fout in zijn gegaan bij anderen? Hoe gaan wij om met vergeving als we Jezus volgen?

In april en mei staan we met elkaar stil bij dit thema tijdens de zondagse samenkomsten, maar bijvoorbeeld ook op de huisgroepen.