Geen samenkomsten

Geen samenkomsten

Lieve allemaal,

Als leidersteam hebben we natuurlijk nauw contact over de snel veranderende situatie rondom het corona virus. Deze week heeft de overheid besloten om samenkomsten met groepen groter dan 100 mensen niet langer toe te staan om de verspreiding van het virus af te remmen. Onze gemeente is kleiner dan dat en we mogen dus samenkomen. Toch hebben we als leidersteam besloten om voorlopig de samenkomst niet door te laten gaan.

In onze gemeente hebben we een aantal mensen die in een kwetsbare groep zitten of werkzaam zijn in de zorg. Omdat duidelijk is dat het virus door het verminderen van persoonlijk contact minder kans maakt op verspreiding vinden we het verstandig om hierin verantwoordelijkheid te nemen. Dit betekent ook dat we voorlopig de huisgroepen en andere activiteiten niet door laten gaan.

We weten nog niet hoe lang dit zal gaan duren. Voor nu is het in ieder geval tot eind maart, we houden de berichtgeving vanuit de overheid in de gaten en als er wijzigingen zijn laten we dit weten.

Als gemeente vinden we het erg belangrijk om naar elkaar om te zien en ook als we niet meer in persoon bij elkaar kunnen komen willen we deze aandacht voor elkaar blijven houden. Als je in een huisgroep zit willen we je vragen om zoveel mogelijk digitaal contact met elkaar te blijven houden. Vertel hoe het met je gaat en vraag ernaar bij je groepsleden. Mocht je nog niet in een groep zitten dan is dit een goed moment om te kijken of je kan aansluiten bij een van de bestaande groepen. Voor wie dit niet wil of kan zal Helene een aparte whatsapp groep oprichten zodat we toch met elkaar in contact kunnen blijven.

We zitten nu in een rare en verwarrende tijd met elkaar. Als je ergens vragen over hebt of je zorgen maakt, voel je dan vrij om dit te bespreken met je huisgroepleider of een van ons. Ook als je praktische noden hebt, geef dat vooral aan. En, met alle onzekerheid mogen we een ding zeker weten: onze Heer is Koning van ons leven en deze wereld! Probeer in deze tijd van gedwongen rust je nog meer te richten op Hem en te genieten van de zekerheid die Hij geeft.

Hartelijke groeten,

Het Huizen van Licht leidersteam.