Gemeenteweekend: voor herhaling vatbaar!

Gemeenteweekend: voor herhaling vatbaar!

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni 2018 zijn we met een groot deel van Huizen van Licht op vakantie geweest in Wijk aan Zee. Het was de derde keer dat we met zo’n grote groep logeerden in Natuurvriendenhuis Banjaert, en het begint al een beetje als een tweede thuis te voelen.

Het programma voor het gemeenteweekend is door een paar enthousiaste mensen van Huizen van Licht in elkaar gezet. Aan alles is gedacht: onderwijs voor groot en klein, corveeroosters, ontspanning en lekker eten. Nieuw dit jaar is de afspraak dat we onze telefoons en andere schermpjes ook een paar dagen rust gunnen, zodat we nog meer van elkaar kunnen genieten. De meesten hebben zich hier heel goed aan gehouden.

Het thema dit weekend was ‘Samen bouwen’. Dit kwam terug in de preken van Thea en Helene, in de liederen die we zongen en in het bouwen van LEGO-huizen met elkaar. Ook hebben we elkaar opgebouwd door voor alle deelnemers aan het weekend een boekje met persoonlijke complimenten samen te stellen.

Buiten de gezamenlijke samenkomsten waren de hoogtepunten toch wel het spel Levend stratego dat we zaterdagmiddag in de duinen hebben gespeeld, en de bonte avond die daarop volgde. Iedereen deed enthousiast mee met het spel, en tijdens de bonte avond bleek dat we toch wel veel talent in onze gemeente hebben.

Het leuke van zo’n gemeenteweekend is dat we elkaar als gemeenteleden beter en op een andere manier leren kennen. Je maakt elkaar wat langer mee dan op de zondagochtend of tijdens de huisgroep, en je ziet elkaar ook in andere omstandigheden. Er is wat meer tijd om te praten, bijvoorbeeld gezellig met een drankje bij het kampvuur, ook met mensen die je buiten dit weekend wat minder snel spreekt.

Al met al zeker voor herhaling vatbaar!