Wij bouwen onze wijk

Wij bouwen onze wijk

wij-bouwen-aan-de-wijk

(wegens de corona maatregelen, helaas voorlopig geen evenementen)

Elk jaar organiseren wij het grote LEGO evenement ‘Wij Bouwen Onze Wijk’

  • Groot en klein, jong en oud – mensen van verschillende achtergronden en uit verschillende culturen bouwen samen onze (droom) wijk in LEGO. 
  • Ontwerp, bouw en test verschillende LEGO auto’s op verschillende banen.
  • Eindeloos speelplezier, doe lekker mee! Kijken mag hier met je handen en je kan zelf leven brengen in de verschillende grote LEGO werelden. 
  • Grenzeloos bouwplezier met DUPLO voor de jongere kinderen, samen met hun ouders.

Met “Wij bouwen onze wijk” willen we stimuleren dat ouders en kinderen samen spelen en de vele verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact komen. De mooiste bouwwerken van de dag zijn een jaar lang te bewonderen in de grote vitrinekast in Laakhage.

Naast het jaarlijkse feest waren er regelmatig LEGO middagen (steeds van 12:00 tot 14:00 uur) met Duplo en verschillende bouw workshops.

Vooral voor de grote evenementen zijn altijd veel vrijwilligers nodig. Wil jij (weer) mee helpen? Hier vind je hoe je kan aanmelden. 

“Wij bouwen onze wijk” is ook mogelijk in andere wijken of steden, zou jij dit zelf voor je omgeving willen organiseren? Kijk dan hier bij de vragen en antwoorden. 

Wij zijn niet de enigen die enthousiast zijn over dit evenement. Dankzij aandacht in de media hebben heel veel mensen ons al weten te vinden en hun LEGO gedoneerd om deze activiteit te ondersteunen. Hartelijk dank hiervoor, het is zo bemoedigend!