Zondagse diensten

Zondagse diensten

samenkomstenWaar?

Iedere zondag organiseren we van 10.30 tot 12.00 uur een inspirerende samenkomst in Centrum Laakhage, Peilstraat 67 Den Haag. Er zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig voor de deur.

Tijdens deze samenkomsten bidden we met en voor elkaar, we zingen liederen om God te aanbidden, lezen de Bijbel en we luisteren naar een (interactieve) preek.

Eén keer maand organiseren we een meer interactieve samenkomst. De ene maand is dat een ieder-heeft-iets-dienst, waar leden en bezoekers zelf iets kunnen bijdragen in de vorm van een getuigenis, een gedicht, een lied, een filmpje, een voordracht etc. De andere maand vieren we de maaltijd van Jezus, waar we stilstaan bij het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

Voor kinderen van 1 tot 12 jaar is er na het zingen van liederen een eigen programma in de Kinderkerk. Na afloop van de samenkomst drinken we gezellig koffie en thee met elkaar (tot 13:00 uur) en is er volop gelegenheid om (nieuwe) mensen te ontmoeten en bij te praten.

Wat kun je verwachten?

Ben je van plan om de zondagse samenkomst te bezoeken? Wil je graag weten hoe dit er bij ons aan toe gaat? Elke kerk of gemeente heeft een eigen stijl. Hieronder lees je wat je bij ons kunt verwachten.

  • Kleding

Voel je vrij om aan te trekken wat je zelf prettig vindt; de meesten van ons dragen vrijetijdskleding. Wij willen dat jij je comfortabel voelt wanneer je met ons optrekt.

  • Liturgie

Hoewel er geen boekje wordt gedrukt én er regelmatig aan de volgorde wordt gesleuteld, zijn er vaste onderdelen wanneer we op de zondagochtend samenkomen: opening – zingen – collecte – gezamenlijk gebed – preek – (heugelijke) mededelingen – koffie en thee.

  • Zingen

We zingen voornamelijk in het Nederlands en in het Engels. Qua stijl laten we ons inspireren door muziek van o.a. Opwekking en Hillsong. Tijdens het zingen staat het iedereen vrij om te zitten of te staan, je handen in de lucht te steken, mee te zingen en te klappen.

  • Kleine kinderen

Ongeveer een derde van de gemeente vertrekt na het zingen naar de Kinderkerk. Met andere woorden, er zijn veel kleintjes. Ook zij zijn vrij om zichzelf te zijn tijdens het zingen. Schrik dus niet van de voorbij dribbelende koters.

  • Preek

In het onderwijs zitten praktische lessen die je helpen om een leven te leiden waar God blij mee is. Je wordt uitgedaagd om principes en lessen uit de Bijbel meteen toe te passen. Neem pen en papier mee en een Bijbel, dan kun je meeschrijven en meelezen. Heb je geen Bijbel, dan geven wij je er graag eentje cadeau.

  • Koffie en thee

Na de samenkomst is er tijd voor koffie, thee en limonade met een koekje of door de kinderen gebakken cakejes. Een paar keer per jaar is er een lunch na afloop van de samenkomst. Voel je hierbij uitgenodigd om nog even te blijven, we vinden het echt leuk om je te leren kennen. Sterker nog, als je helemáál geen nieuwe mensen wilt leren kennen, is het misschien geen goed idee om te komen…

  • Bijbelstudie

Er wordt iedere zondag uit de Bijbel gelezen, omdat we geloven dat dit Gods perfecte reisgids is voor het leven. Tijdens de zondagse samenkomst ligt de nadruk op inspiratie. Bij de huisgroepen ligt de nadruk op transformatie. Bijbelstudie doen we op de huisgroep, in de gebedsgroepen en gewoon thuis met de Bijbel op schoot.