Tienerkerk

Tienerkerk

TienerkerkWij willen een kerk zijn voor alle leeftijdsgroepen.

Naast een programma dat specifiek op hun leeftijd is afgestemd, streven wij ernaar om tieners en jongeren een plek te geven in onze gemeente.

Voor tieners vanaf de brugklas is er een tienergroep, die tweewekelijks in de avond bij elkaar komt. Hier wordt er samen gelachen, gebeden, Bijbel gelezen en gepraat over geloof en twijfels. Elke vraag is een goede vraag!

Naast het programma dat specifiek op hun leeftijd is afgestemd, streven wij ernaar om tieners en jongeren hun eigen plek te laten vinden in onze gemeente, waar ze zich met hun gaven en talenten in kunne brengen.

In onze gemeente worden de tieners betrokken door:

  • Vriendschappen met volwassenen
  • Inbreng in teams, afhankelijk van hun talenten
  • Kinderkerk voor jongere kinderen
  • Deelname in de huisgroep
  • Twee keer per jaar een dienst te organiseren voor de hele gemeente

De overgang van kinderkerk naar deelname aan de gewone dienst krijgt bij ons veel aandacht en is een langdurig traject. Bijzonder aantrekkelijk was tot nu toe de ‘tienertafel’ achter in de zaal: onder genot van lekkers krijgen de tieners tijdens de preek creatieve opdrachten om er met plezier naar te leren luisteren.

Bij elke nieuwe generatie tieners willen wij op zoek gaan naar hoe wij hen duidelijk kunnen maken hoeveel wij door hun aanwezigheid worden gezegend.